Slankehjelperen.no
Gratis Slankehjelp Online
  • Forside
  • Slanking
  • Slankeprodukter
  • Slankedietter
  • Slankeblogg

​Hvor mye bør jeg veie?

14/6/2016

 
Mange lurer på hva de bør veie og det å finne svaret kan være riktig så komplisert. Forskjeller i alder, kjønn, høyde, benbygning, muskelmasse, med mer gjør det nemlig vanskelig å finne en målemetode som gir et sikkert svar på hva som er idealvekta.

BMI med flere svakheter
Jeg har tidligere benyttet BMI for å regne ut egen vekt og for å finne ut hva som er min idealvekt. Det er da også den mest vanlige metoden som anbefales av enn rekke helsemyndigheter. Stadig flere eksperter er imidlertid kritiske til BMI som har åpenbare mangler. Blant annet tas det ikke hensyn til benbygning og heller ikke forskjellen på fett og muskler. En OL vinner på 100 meter for menn (friidrett) kan derfor ende opp med en BMI som tilsier overvekt og det er naturligvis helt feil.

Likevel kan BMI brukes for å gi en pekepinn på om du er overvektig, samt på hva som er idealvekta. Men, husk å bruke fornuft og ta hensyn til om du for eksempel har kraftig benbygning eller uvanlig stor muskelmasse. Denne kalkulatoren er et godt valg for å regne ut BMI og du finner også en oversikt med hvilken BMI som tilsier overvekt, fedme, normalvekt og undervekt. Legg i den sammenheng merke til at Norske myndigheter regner en BMI på under 18,5 som undervektig, mens enkelte andre land har satt grensen på 20. Her har vi lagt ut mer informasjon om BMI.

Andre metoder
Det å finne liv-hofte-ratioen trekkes av stadig flere eksperter fram som en bedre målemetode enn BMI og det du finner ut er forholdet mellom midjen og hoften. Du måler midjen (for eksempel 74 cm) og deler på hoftene (for eksempel 90 cm) og får i dette tilfellet tallet 0,82. Verdens helseorganisasjon mener at dette tallet ikke bør overstige 0,85 for kvinner og 1,0 for menn.

I tillegg er det en muligens enda bedre metode som går ut på å måle fettprosenten, noe du kan lese mer om her og her skal du kunne måle din fettprosent. Slik jeg har forstått det bør imidlertid grundigere metoder til når fettprosenten skal måles.

Alle målemetoder kan hjelpe og gi en god pekepinn på idealvekt og på hvorvidt du er overvektig, men husk at du kommer langt med sinn fornuft. En god titt i speilet og/eller meningen til en person du stoler på vil forteller deg mye.

Comments are closed.

    Om bloggen

    Her skriver jeg om personlige erfaringer og deler mine meniger. 
    Litt om meg

    Bloggarkiv

    May 2019
    December 2017
    September 2017
    March 2017
    December 2016
    June 2016
    February 2016
    November 2015
    June 2015
    May 2015
    April 2015
    March 2015
    February 2015
    January 2015
    December 2014
    November 2014
    October 2014
    September 2014
    August 2014
    July 2014

    RSS Feed

Protected by Copyscape DMCA Copyright Protection
Innholdet på slankehjelperen.no er beskyttet av Lov om opphavsrett til åndsverk. Kopiering av innhold er ikke tillatt.
Dette nettstedet samler ikke inn personopplysninger og vi mottar heller ikke slike opplysninger fra samarbeidspartnere. Informasjonskapsler brukes imidlertid, med det formål å forbedre brukeropplevelsen, samt for å forebygge misbruk.
Inneholdet på slankehjelperen.no er ikke ment som grunnlag for å bestemme diagnoser eller behandling og artiklene er skrevet av personer uten relevant faglig utdanning. Kontakt alltid fastlege ved mistanke om alvorlige helseplager og/eller alvorlig sykdom. 
© 2019 slankehjelperen.no