Slankehjelperen.no
Gratis Slankehjelp Online
  • Forside
  • Slanking
  • Slankeprodukter
  • Slankedietter
  • Slankeblogg

Her er litt nyttig informasjon om overvekt, fedme og BMI

Overvekt
Overvekt er noe stadig flere sliter med og fedme er i ferd med å bli et stadig større samfunnsproblem. Men, hva er egentlig overvekt og fedme? Hva er årsakene til at vi blir overvektige? Hva er løsningen(e) på problemer med overvekt? Hva er konsekvensene av fedme? Det er noen av spørsmålene du finner svar på i to artikler om overvekt.

Hva er overvekt? 
Det å definere overvekt kan være vanskelig, både fordi vi har til dels forskjellig oppfatning av hva som er overvekt, samt fordi vi alle er satt sammen forskjellig. Sistnevnte betyr at måleverktøy som BMI (Body Mass Index) kan gi et feil inntrykk, for eksempel fordi det ikke skilles mellom fett og muskelmasse. En presis definisjon på hva som er overvekt skal man med andre ord være forsiktig med å benytte, men et greit utgangspunkt et at overvekt er å ha for mye fett på kroppen. Videre kan vi definere overvekt som det å veie for mye sett i forhold til høyden. Men, da må vi huske på å ta hensyn til muskelmasse, benbygning, alder og kjønn. Vi må også ta hensyn til hva den enkelte trives med. Det å veie noen få kilo over idealvekta behøver nemlig ikke være noe problem, så lenge en person trives med kroppen sin.

Overvekt vs Fedme
I forrige avsnitt definerte vi overvekt som en det å ha for mye fett på kroppen, sett i forhold til høyden. (Med visse forbehold). Det medfører i utgangspunktet en noe økt risiko for en rekke sykdommer. Når vi snakker om fedme så brukes det uttrykket gjerne om en mer alvorlig form for overvekt og vil med andre ord si at man har alt for mye fett på kroppen, sett i forhold til høyde, muskelmasse, kjønn, med mer. Forskjellen mellom overvekt og fedme forklares i og for seg godt gjennom bruken av BMI, noe du kan lese mer om i neste avsnitt. En annen definisjon på fedme er en så stor opphopning av fett i kroppens fettceller at det i betydelig grad øker risikoen for alvorlige sykdommer og redusert levetid.

Her finner du tips om effektive slankeprodukter
Sjekk hvor mange kalorier du kan spise pr dag

Body Mass Index
BMI er et måleverktøy som kan brukes til å finne ut om du er overvektig eller undervektig. Men, som nevnt tar ikke dette måleverktøyet hensyn til kjønn, alder, benbygning eller muskelmasse, noe som gjør at det bør benyttes med forsiktighet. Dersom du for eksempel har mye muskelmasse, kan din BMI feilaktig indikere at du er overvektig. BMI er for øvrig er et slags standardmål utviklet av Verdens Helseorganisasjon, for å kunne regne ut vekt i forhold til høyde. Formelen for å regne ut din Body Mass Index er å dele vekten din med kvadrater av lengden din. Her kan du regne ut din BMI. Nedenfor finner du en oversikt med hva din BMI i utgangspunktet betyr i forhold til overvekt/undervekt. Men, det nevnes nok en gang at BMI ikke er noen fasit som stemmer for alle, noe du kan lese om her.



  • En person med BMI under 18,5 anses som undervektig
  • En person med BMI mellom 18,5 og 35 anses som normalvektig
  • En person med BMI mellom 25 og 30 anses som overvektig
  • En person med BMI mellom 30 og 35 anses som å ha fedme grad 1
  • En person med BMI mellom 35 og 40 anses å ha fedme grad 2
  • En person med BMI over 40 anses å ha fedme grad 3


I del 2 kan du lese mer om overvekt. Det finner du blant annet informasjon om forklaringer på fedme, mulige konsekvenser og mulige løsninger. Les mer
Her kan du lese om slanking
Her finner du slanketips
Her finner du tips om hvor raskt du bør slanke deg


Kilder:
lommelegen.no
nhi.no/livsstil
nettdoktor.no
alt-om-slanking.no
Protected by Copyscape DMCA Copyright Protection
Innholdet på slankehjelperen.no er beskyttet av Lov om opphavsrett til åndsverk. Kopiering av innhold er ikke tillatt.
Dette nettstedet samler ikke inn personopplysninger og vi mottar heller ikke slike opplysninger fra samarbeidspartnere. Informasjonskapsler brukes imidlertid, med det formål å forbedre brukeropplevelsen, samt for å forebygge misbruk.
Inneholdet på slankehjelperen.no er ikke ment som grunnlag for å bestemme diagnoser eller behandling og artiklene er skrevet av personer uten relevant faglig utdanning. Kontakt alltid fastlege ved mistanke om alvorlige helseplager og/eller alvorlig sykdom. 
© 2019 slankehjelperen.no
Photo used under Creative Commons from colros