Slankehjelperen.no
Gratis Slankehjelp Online
  • Forside
  • Slanking
  • Slankeprodukter
  • Slankedietter
  • Slankeblogg

Er det slik at vi ikke kan stole på BMI?

Glucomin hjelper deg å spise mindre
At du ikke skal stole på BMI er nok å ta vel hardt i, men det finnes absolutt gode grunner til å være skeptisk. Det er noe som jevnlig påpekes av leger og helseeksperter som viser til konkrete feil med dette målesystemet. Spesielt dersom du har mye muskler og/eller er veldig høy kan du BMI feilaktig indikere at du er overvektig.

Hva er egentlig BMI?
Dette er en målemetode som er ment å fortelle noen om en voksen persons vekt. Nærmere bestemt forteller BMI noe om hvor mye en person veier, sett i forhold til kroppshøyde og det er her mye av problemet ligger. BMI står for øvrig for Body Mass Index og på norsk brukes også betegnelsen KMI (kroppsmasseindeks). Nedenfor finner du de verdiene som benyttes for å avgjøre om en person er overvektig (eller undervektig) og disse verdiene er fastsatt av Verdens Helseorganisasjon (WHO). Her kan du regne ut din BMI.

  • BMI inntil 18,5 klassifiseres som undervekt
  • BMI fra 18,5 - 24,9 klassifiseres som normal vekt
  • BMI fra 25 - 29,9 klassifiseres som overvekt
  • BMI fra 30 - 39,9 klassifiseres som helseskadelig overvekt
  • BMI over 39,9 klassifiseres som sykelig overvekt

Dette er problemene
BMI tar ikke hensyn til at muskelmasse veier mer enn fett, noe som betyr at personer i god form og med mye muskler kan få en BMI som tilsier at de er overvektige. Videre tas det ikke hensyn til benbygning, kjønn eller alder, noe som også kan spille inne. I tillegg er det ifølge mange helseeksperter slik at det ikke tas tilstrekkelig hensyn til høyde, men den følge at høye personer kan få en for høy BMI som feilaktig indikerer overvekt.

Dette slankeproduktet reduserer fettopptaket

Et greit hjelpemiddel
Til tross for sine mangler fremstår BMI som et nyttig hjelpemiddel. For flertallet av befolkningen vil resultatet stemmer forholdsvis godt og denne målemetoden vil en god pekepinn på om en person er overvektig. Men, dersom du for eksempel har mye muskler vil resultatet sannsynligvis bli helt feil og det gjelder som nevnt også for andre grupper. Bruk med andre ord sunn fornuft når du skal vurdere egen BMI. Usain Bolt hadde for eksempel i 2013 en BMI som tilsa at han var på grensen til overvektig, noe som naturligvis er totalt feil.

Her finner du tips om hvordan du kan gå ned i vekt
Her finner du tips om kaloritelling
Her finner du tips om grønn kaffe kapsler
Her finner du tips om slanking fra andre land
Protected by Copyscape DMCA Copyright Protection
Innholdet på slankehjelperen.no er beskyttet av Lov om opphavsrett til åndsverk. Kopiering av innhold er ikke tillatt.
Dette nettstedet samler ikke inn personopplysninger og vi mottar heller ikke slike opplysninger fra samarbeidspartnere. Informasjonskapsler brukes imidlertid, med det formål å forbedre brukeropplevelsen, samt for å forebygge misbruk.
Inneholdet på slankehjelperen.no er ikke ment som grunnlag for å bestemme diagnoser eller behandling og artiklene er skrevet av personer uten relevant faglig utdanning. Kontakt alltid fastlege ved mistanke om alvorlige helseplager og/eller alvorlig sykdom. 
© 2019 slankehjelperen.no